Professionele web, iOS (iPhone, iPad) & Android app ontwikkeling Contact & Offerte
Open
X

Hybride, Native app of Webapp. Professionele ontwikkeling.

Hybride applicatie, Native app of Webapp maken

De ouderwetse desktop computer verliest steeds meer terrein van de laptop, smartphone en tablet. Deze ontwikkeling wordt versneld door het gemak, formaat en het continue streven naar prestatieverbeteringen van mobiele apparaten. Consumenten geven daarom steeds vaker de voorkeur aan mobiele oplossingen, zoals een mobiele website (Web app) of een  platform-afhankelijke applicatie (Native of Hybride app), om informatie via het web op te zoeken. Niet alleen onderweg, maar ook thuis is de smartphone of tablet tegenwoordig vaak de eerste keuze.

Via een mobiele website of stand-alone app wordt eenvoudig gezocht naar bedrijfsinformatie, producten of diensten vergeleken en online aankopen gedaan. Met name platform-afhankelijke apps worden steeds vaker door de consument gebruikt, en wint daarmee aan populariteit ten koste van mobiele websites. Ook uw klanten vormen hierop geen uitzondering. Voor uw organisatie is het daarom niet onbelangrijk om na te denken over de toegevoegde waarde van een app en met welk type applicatie u uw klanten optimaal kunt bereiken en bedienen. Apps-Ontwikkelaars helpt u graag bij kiezen van de juiste mobiele oplossing.

hybride-native-web-apps

Mobiele applicaties: welke soorten apps bestaan er?

Met uw eigen mobiele applicatie bent u altijd en overal bereikbaar voor uw klanten. Er bestaan verschillende soorten apps, namelijk; de Hybride-, Native- en de Web app. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen deze mobiele applicaties.

Web app (mobiele website)

Web apps zijn mobiele versies van een website. De webapp is dus eigenlijk een mobiele website, die speciaal is ingericht voor smartphones, tablets en overige mobiele apparaten. Het is voor gebruikers niet nodig om een webapplicatie te downloaden.

Native app

Deze stand-alone applicaties zijn ontwikkeld voor een specifiek mobiel platform, zoals bijvoorbeeld Google Android, Windows, of iOs voor iPhone en iPad. Gebruikers die een native app willen gebruiken, moeten deze mobiele applicatie eerst op hun smartphone of tablet downloaden.

Lees verder over de verschillen tussen web- en native app

Hybride app

Een hybride app combineert de functionaliteit van een native app en een webapp. De basis van de hybrid app wordt ontwikkeld als een native applicatie en uitgebreid met dezelfde technologie en functies van een webapplicatie. Door de combinatie van beide technieken worden hybrid apps beschouwd als een interessante tussenoplossing

Lees verder over hybride apps